Pubar och öltapp.

London kryllar av pubar. Här är radioprofilen och anglofilen Titti Schultz favoriter. Foto: Unsplash

Restips

6 pubar du inte får missa i London

London kryllar av pubar! Vi frågade experten Titti Schultz och tog del av hennes favoriter – från historiska klassiker till artisten Ed Sheerans egna pub i Notting Hill.

Text: Karin Wimark • 2023-07-21 Uppdaterad 2023-07-21
Annons

1. The Prince Regent

Ikoniskt i London

Modern pub med autentisk brittisk atmosfär på Marylebone High Street. Inredningen på The Prince Regent är modern, stämningen avslappnad och maten brittisk med en tvist. Kom för klassisk söndagsstek, en brunch och variationen av öl.

Adress: 71 Marylebone High Street, London

2. Ye Olde Cheshire Cheese

Där Mark Twain var stammis

På Fleet Street, tidigare känd som klassisk tidningsgata, hittar man puben Ye Olde Cheshire Cheese som är en av Londons äldsta pubar. Puben har funnits sedan 1530-talet men byggdes om strax efter den stora branden i London 1666. Sedan dess är puben känd för sina litterära föreningar där bland annat Mark Twain och Sir Arthur Conan Doyle var stammisar. Länge var baren också förknippad med en papegoja vid namn Polly som blev ett med hela världen.

Adress: 145 Fleet St, London

Läs också: London – 15 sköna tips till cityresan!

Klassiska pubar och kreativa nyskapare. London kryllar av schysta ställen för god mat och öl. Foto: Unsplash

3. The Lamb & Flag

I Covent Garden hittar man The Lamp & Flag som en gång i tiden kallades Bucket of Blood då det ofta arrangerades slagsmål här och golvets sågspån täcktes av blod. Idag är The Lamb & Flag en trång och mysig pub. Vid bra väder får man stå på den lilla gatan utanför.

Adress: 33 Rose Street, Covent Garden, London

4. The Prospect of Whitby

The Prospect of Whitby sägs vara den äldsta puben vid floden Themsen med originalgolv från 1520-talet. Puben besöktes ofta av sjöfarare och var ett ökänt hak frekventerat av tjuvar och smugglare, men också personer som Charles Dickens. Ligger en bit ut i östra London.

Adress: 57 Wapping Wall, London

En av de äldsta pubarna vid Themsen och en riktig klassiker. Foto: The Prospect of Whitby
Klassiskt när det är som allra bäst. Foto: The Prospect of Whitby

5. Waxy O´Connor’s

Rolig pub i Covent Garden vars inredning är tagen ur en katolsk kyrka! Här finns såväl biktstolen som träpaneler från kyrkbänkar. Gå in från gatuplan och utforska Waxy O’ Connor’s fyra barer på 6 våningar. Här finns dessutom ett träd som går genom flera våningar.

Adress: 14-16 Rupert St, London

6. Bertie Blossoms

Befinner du dig i Notting Hill kan du kika in på Ed Sheerans egna pub Bertie Blossoms – en liten klassisk pub på Portobello Road där självaste Ed emellanåt dyker upp för att tappa öl bakom baren.

Adress: 323 Portobello Road, London

London – Titti Schultz bästa tips till cityresan

48 timmar i London – en av Europas megametropoler


Text: Karin Wimark • 2023-07-21
RestipsStorbritannienListorMat och dryck

Scroll to Top