Nu har du chansen att tälta på Stora Karlsö – mitt i naturreservatet! Foto: Glamping Stora Karlsö

Nyhet

Sov under stjärnorna på Stora Karlsö

För första gången i öns historia kan du tälta på Stora Karlsö utanför Gotland – detta i form av lyxig glamping i orörd natur. Men erbjudandet har en tidsgräns.

Text: Karin Wimark • 2023-07-18 Uppdaterad 2023-07-17
Annons

Kalkstensön Stora Karlsö lockar naturälskare från Gotlands fastland med sitt rika fågelliv, alvarsängar och spännande historia. Nu kan du för första gången i öns historia tälta på ön på väl valda platser i Norderhamn och med guldkant när det kommer till komfort. Tälten är nämligen inredda med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva för en lyxig natt i naturen så som sköna sängar, badrockar och tofflor till kvällsdoppet liksom helpension på öns egna restaurang.

– Det här är en unik möjlighet, som nu erbjuds våra besökare, att få tillbringa en natt i tält på ön, säger Hanna Wiman, vd för Karlsöbolaget.

Läs också: Sveriges bästa öar – redaktionen korar sina 20 favoriter

Bo bekvämt i något av de inredda glamping-tälten. Foto: Stora Karlsö
Vanligtvis är det tältförbud på ön, men just denna sommar kan du passa på att övernatta i något av glampingtälten. Foto: Stora Karlsö

Unikt & naturnära i naturreservatet

I fyrbyn kan du vanligtvis checka in i fyren, fiskestugorna eller i de gamla fyrvaktarbostäderna. Men sommaren 2023 har Stora Karlsö fått dispens för att ha två tält i Norderhamn under den tid som öns fyrbyggnad renoveras. Stora Karlsö är nämligen ett naturreservat där det vanligtvis råder tältförbud.

– Närmare naturen än så här kan man inte komma och samtidigt ändå ha alla bekvämligheter som en vanlig övernattning hos oss innebär, säger Hanna Wiman.

Tälten kan bokas från fredagen den 30 juni och fram till söndagen 3 september. Läs mer och boka här.

Läs också: 8 öar i Sverige att tillbringa en drömnatt på


Text: Karin Wimark • 2023-07-18
NyhetRestipsSverigeGlampingHotell

Scroll to Top